Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul premier al Pakistanului Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea de secrete de stat, scrie BBC. Decizia a fost anunțată de un...

Fostul premier al Pakistanului Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea de secrete de stat, scrie BBC.

Decizia a fost anunțată de un judecător de la tribunalul special Abul Hasnat Zulqarnain în timpul unei audieri desfășurate la închisoarea Adiala din Rawalpindi. Fostul ministru de externe din cabinetul condus de Khan, Shah Mahmood Qureshi, a fost și el condamnat la zece ani de închisoare, în același dosar, scrie Sky News.

Khan a fost acuzat că ar fi divulgat informații trimise de ambasadorul țării la Washington guvernului din Islamabad. Sentința vine în timp ce țara se pregătește să organizeze alegeri pe 8 februarie.

Khan a fost demis din funcția de prim-ministru în aprilie 2022. Imran Khan este în închisoare din august 2023, fiind acuzat de fapte de corupție pe care el le-a calificat ca fiind motivate politic.

În Pakistan au avut loc ample proteste după arestarea lui Khan din mai 2023. De atunci, autoritățile i-au reprimat pe susținătorii și membrii partidului lui.

In this article