Fostul director al SCR îi sugerează Alei Nemerenco să nu se dea cu părerea despre ce nu pricepe

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, i-a răspuns ministrului Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco. Pe pagina sa de Facebook, Ciubotaru i-a sugerat să evite subiectele...

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, i-a răspuns ministrului Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco. Pe pagina sa de Facebook, Ciubotaru i-a sugerat să evite subiectele în care nu pricepe:

„Înțeleg că este ușor să împărtășiți opinii și recomandări de la distanță. Cu tot respectul însă, Dumneavoastră nefiind specialist în domeniul epidemiologic, pneumologie sau terapie intensiva, și neavând posibilitatea de a intra în esența celor întâmplate (din motive absolut obiective), o să vă rog frumos, să vă abțineți”.

Totodată, fostul șef de la SCR o acuză pe Nemerenco de lipsa reformelor în domeniu, când aceasta de afla la cârma Ministerului.

“Fiind specialist în sănătate publica și ocupând fotoliul de ministru al sănătății, ați avut șansa să implementați reforme în domeniul protecției sociale a lucrătorilor medicali, iar astăzi aceste reforme ar fi fost un factor motivant pentru medicii aflați în prima linie, care zilnic se expun riscului, având acasă familii, copii și părinți în vârstă la care nu știu niciodată dacă se pot întoarce în siguranță”, a scris pe Ciubotaru.

Precizăm că Ala Nemerenco a scris într-o postare pe Facebook că demisia lui Anatol Ciubotaru de la SCR a fost una motivată. Aceasta s-a referit la faptul că la Spitalul Republican, unde erau doar doi pacienți cu Covid-19, s-au infectat mai mulți medici, în timp ce în restul spitalelor strategice nu a fost nici un caz în rândul angajaților.

In this article