Fostul director al Grădinii Zoologice a fost demis pentru mai multe încălcări depistate în activitatea acestuia. Ceban: Trebuie să facem reguli la noi acasă

Nu voi tolera abuzuri, achiziții trucate și utilizarea banilor publici în interese personale în întreprinderile municipale. Declarația a fost făcută de edilul Ion Ceban la ședința de azi...

Nu voi tolera abuzuri, achiziții trucate și utilizarea banilor publici în interese personale în întreprinderile municipale. Declarația a fost făcută de edilul Ion Ceban la ședința de azi a Primăriei în contextul abaterilor de la Grădina Zoologică, acolo unde fostul director a fost demis pentru admiterea mai multor neconformități.

”Regret că un om a transformat întreprinderea municipală în gospodărie personală cu salarii mari pentru șefi și cu lefuri de 6000-8000 de lei pentru angajați. Sporurile erau oferite doar celor din conducerea menajeriei, iar muncitorii, așa cum a spus fostul director, nu meritau acest lucru. Achizițiile de milioane erau făcute fără licitații publice, ferme personale pe teritoriul Grădinii Zoologice”, a declarat indignat Ion Ceban.

Edilul a precizat că din bugetul municipal, în ultimii patru ani, au fost investite pentru modernizarea Grădinii Zoologice peste 120 de milioane de lei, iar pentru investiții capitale – peste 25 de milioane de lei.

”În acești trei ani am schimbat substanțial la față întreprinderea, care a devenit o carte de vizită. Încrederea oamenilor trebuie să coincidă și cu cifrele din documente. Vom face și un audit la întreprindere. Nu vom tolera ca cineva să utilizeze banul public în interese personale. Nu vom tolera nici abuzuri și achiziții trucate. Trebuie să facem reguli la noi acasă”, a adăugat Ion Ceban.

Amintim că fostul director al Grădinii Zoologice, Alexei Hanțațuc, a fost demis la sfârșitul lunii ianuarie pentru mai multe abateri și încălcări depistate în activitatea acestuia.

In this article