Fostul deputat român, condamnat pentru corupție, surprins la discuții cu controversatul Anatol Macovei

Astăzi, 13 mai 2021, fostul deputat român Cristian Rizea a fost surprins la o întâlnire cu protestatarul agresiv Anatol Macovei. Rizea era însoțit de un bodyguard. Cei doi...

Astăzi, 13 mai 2021, fostul deputat român Cristian Rizea a fost surprins la o întâlnire cu protestatarul agresiv Anatol Macovei. Rizea era însoțit de un bodyguard. Cei doi susținători ai Maiei Sandu discutau amabil la o intersecție din capitală, transmite site-ul sinteza.org.

Numele lui Anatol Macovei a apărut de nenumărate ori în presă. În anul 2015, a apărut o înregistrare audio în care acesta împreună cu primarul de Bălți, Renato Usatîi, ar fi pregătit o lovitură de stat. Cu un an mai târziu, pe numele lui Anatol Macovei a fost deschis un dosar penal după ce ar fi lovit un jurnalist care era prezent la protestele din PMAN. În timp ce Anatol Macovei deținea funcția de șef al Direcției nr.6 Protecția Martorilor, din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, el a bătut un subaltern de-al său. Presa a mediatizat pe larg subiectul, iar Andrei Năstase a fost nevoit să-l dea afară din poliție. Și în acest caz Macovei s-a ales cu dosar penal.

Anatol Macovei este unul dintre organizatorii protestelor din 2 martie 2020. Veteranii de război din toate raioanele s-au întrunit în PMAN, în semn de protest față de acțiunile actualei guvernări care a ignorat pachetul cu cele 16 revendicări depus de veterani la Cancelaria de stat a Guvernului, adoptat la adunarea generală a veteranilor din 8 februarie.

Totodată, protestatarul agresiv Anatolie Macovei, a a promis că va decapita oamenii din stânga Nistrului, iar trupurile neînsuflețite le va aduce în scuarul Parlamentului.

Cristian Rizea, este un fost deputat român, cu antecedente penal, care la momentul actual a fost condamnat în România la cinci ani cu executare. Acesta avea statut de inculpat pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Cristian Rizea este un om de afaceri care a colaborat și cu Vladimir Plahotniuc.

În noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Cristian Rizea.  Dodon susținea că nu el i-ar fi acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD, că i-o va retrage și-l va extrăda în România.

Fostul deputat PSD a scos o carte, ”Spovedania lui Rizea” în care acuză mai mulți oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști sau ofițeri din servicii că sunt organizați în grupuri infracționale care au ”jefuit România”.

Deocamdată nu cunoaștem care au fost subiectele discutate de cei doi condamnați.

In this article