Fost procuror-șef al Capitalei, despre Andrian Candu: A gestionat activitățile tenebre ale președintelui Voronin, apoi a “acoperit” furtul miliardului

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că președintele partidului PRO Moldova, Andrian Candu, a fost specialist în drept și economie în perioada lui Vladimir Voronin și...

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că președintele partidului PRO Moldova, Andrian Candu, a fost specialist în drept și economie în perioada lui Vladimir Voronin și a ajuns să dirijeze procesul de acaparare a puterii legislative din Republica Moldova. Într-o postare pe Facebook, Diacov a descris toate etapele de formare ale politicianului Andrian Candu.

„Cine este A. Candu?

Fiind specializat în drept și economie în perioada regimului comunist a fost observat de V. Plahotniuc, care gestiona activitățile tenebre ale președintelui V. Voronin și antrenat în diferite scheme criminale prin ofșoruri.

În 2009 Plahotniuc îl cunună, primindu-l în “familie”. (După modelul “coza Nostra”).

În 2010 Plahotniuc îl introduce pe listele electorale PD și îl face deputat.

Mai târziu Candu este aranjat de către Plahotniuc vicepremier pe economie cu sarcina de a “acoperi” furtul miliardului. În 2014 Plahotniuc îl pune pe Candu la cârma parlamentului, pentru dirijarea procesului de acaparare a puterii legislative, fapt, care a generat acapararea puterii în stat.

După evadarea Nașului, Candu “cumpără” fictiv toate averile lui Plahotniuc, pentru împiedicarea confiscării lor.

Azi Candu a corupt 15 deputați creând un partid politic artificial pentru torpilarea activității parlamentului și reabilitarea lui Plahotniuc.

Reclamația mediatică a activității organizației criminale, constituite de Plahotniuc (fapt stabilit de Procuratura Generală) în frunte cu Candu facilitează corupția și destrămarea statului de drept”.

In this article