Fost deputat despre Maia Sandu: Cei cu conștiință și înțelepciune românească nu intră în cârdășie cu agenții Moscovei, ci luptă pentru voturi

Fostul deputat unionist, jurnalistul Ștefan Secăreanu, a publicat un editorial despre negocierile dintre Maia Sandu și Renato Usatîi. Secăreanu nu vede cu ochi buni această coaliție, deoarece, spune...

Fostul deputat unionist, jurnalistul Ștefan Secăreanu, a publicat un editorial despre negocierile dintre Maia Sandu și Renato Usatîi. Secăreanu nu vede cu ochi buni această coaliție, deoarece, spune el, primarul de Bălți este “un agent rus în plină misiune”, iar Maia Sandu declară că va lupta cu regimul lui Putin la Chișinău.

„Văd cum unii naivi adresează către R. Usatâi apeluri la „conștiință și înțelepciune” pentru turul II al alegerilor.

Trebuie să înțelegeți că „înțelepciunea” și „conștiința” unui agent pregătit în laboratoarele securistice ale Kremlinului țin de devotamentul lui față de  Rusia, al cărei cetățean este, și angajamentul luat de acesta de a nu admite vreodată reunirea teritoriilor românești înstrăinate în urma ocupației din 1944!

Asta este misiunea principală a unui agent al Rusiei care lucrează pe teritoriul RM.

În acest sens, concludent este următorul fapt care-mi vine acum în minte: Un fost ștab al Partidului Komunist al Moldovei, mulți ani ocupând funcția de redactor-șef adjunct al organului de presă al acestuia, aflându-se pe patul de moarte (era perioada avântului mișcării de deșteptare națională), le-a indicat celor doi feciori ai săi (unul lucra în cadrul KGB-ului de la Chișinău, ajungând a conduce chiar așa-zisa secție nr.24 a acestei structuri care se ocupa de spionajul contra României; iar altul, jurist fiind, a ajuns deputat în Parlament și unul din sfetnicii de bază ai președintelui M. Snegur, evidențiindu-se prin inițierea și coordonarea acțiunilor de adoptare a legii cu privire la autonomia găgăuză, precum și a celor mai belicoase articole din textul Constituției, cum ar fi art. 13 cu „limba moldovenească”, art. legat de neutralitate ș. a.) să facă tot ce le stă în puteri pentru a nu admite în RM noțiunile de „limbă română”, „alfabet latin” și mai ales „unirea cu România”.

Deci, împotriva „unirii cu România”, împotriva afirmării identității noastre românești Moscova lucrează prin implicarea celor mai bine pregătite rețele și instituții ale statului, iar persoanele/agenții cu asemenea misiuni au depus jurământ de slujire Rusiei și intereselor rusești!

Usatâi în care unii își pun speranțele nu are cum să dea dovadă de „conștiință” și mai ales „înțelepciune” românească.

El este soldatul lui Putin, al Rusiei. Neîndeplinirea misiunii de apărare a intereselor rusești în acest teritoriu se pedepsește dur de tot, mai ales dacă te mai au la mână și cu niște dosare deschise de anchetatorii ruși în urma actelor de hoție și banditism.

Nu trebuie să ne punem speranțele în oameni ca Usatâi! Mi s-a făcut greață citind azi pe fb un text lingușitor al lui Ion Sturza cu referire la acest personaj!

Doar unul ca Ion Sturza crede că poți ademeni un agent al Rusiei aflat în plină misiune pe un teritoriu ocupat de Rusia!

Din contră, anume acum, în această perioadă de maximă răspundere, suntem datori a da jos de pe acest personaj toate straiele răpănoase sub care se ascunde adevărata lui față de sculă a unui stat ocupant!

Și mai avem datoria de a explica aceste lucruri celor peste 200 de mii de votanți basarabeni care s-au lăsat amăgiți și manipulați de un interlop ca Usatâi astfel încât aceștia să nu-și dea votul peste două săptămâni unei alte scule rusești, I. Dodon.

Acest lucru ar trebui să-l facă întâi de toate Maia Sandu, cea care pretinde că reprezintă „conștiința” și „înțelepciunea”  „oamenilor buni” din Republica Moldova, și nu să se întâlnească cu Usatâi pentru a-i cerși voturile.

Cei cu conștiință și înțelepciune românească nu intră în cârdășie cu agenții Moscovei pentru a le cerși voturile (cu atât mai mult nu intră în alianță de guvernare așa cum au făcut-o maia și Năstase în iunie 2019!), ci luptă pentru aceste voturi dezgolindu-i pe aceștia”, a scris Secăreanu.

In this article