Forțele israeliene se apropie de punctul culminant al bătăliei în Gaza, înconjurând orașul din mai multe direcții

Forțele de Apărare ale Israelului au înregistrat un avans semnificativ în lupta contra Hamas, ajungând în punctul culminant al bătăliei în curs. Efectivele militare israeliene au reușit să...

Forțele de Apărare ale Israelului au înregistrat un avans semnificativ în lupta contra Hamas, ajungând în punctul culminant al bătăliei în curs. Efectivele militare israeliene au reușit să traverseze periferia orașului Gaza și să înconjoare orașul din multiple direcții. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a emis un comunicat în care a declarat că se află într-un moment crucial al operațiunii și a subliniat succesul remarcabil al trupelor.

“Suntem în punctul culminant al bătăliei. Am obținut succese impresionante și am traversat periferia orașului Gaza. Înaintăm. Nimic nu ne va opri. Vom avansa și vom câștiga, cu ajutorul lui Dumnezeu,” a afirmat premierul Netanyahu.

Terenul urban din Gaza prezintă o provocare semnificativă pentru militarii israelieni, în comparație cu zonele rurale prin care au avansat anterior. Forțele armate vor trebui să se confrunte cu o amplă rețea de tuneluri subterane folosite de Hamas pentru a lansa atacuri surpriză asupra trupelor israeliene.

In this article