Forța Fermierilor are un nou președinte

Asociația Forța Fermierilor și-a ales un nou președinte. Este vorba despre agricultorul din raionul Ungheni Alexandr Brânză. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generale a...

Asociația Forța Fermierilor și-a ales un nou președinte. Este vorba despre agricultorul din raionul Ungheni Alexandr Brânză. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generale a Asociației Forța Fermierilor, unde au fost discutate progresele înregistrate anul trecut și a fost stabilit planul de priorități pentru 2024.

În cadrul primul său discurs, Alexandr Brânză susține că soarta agricultorilor depinde de unitatea lor și i-a îndemnat să se unească în acțiunile lor pentru a-și face auzite problemele și pentru a lupta împotriva nedreptăților și a dificultăților cu care se confruntă în activitatea agricolă, transmite breakingnews.md cu referire la Agroexpert.md.

„Funcția pe care urmează s-o ocup nu este nimic nou, pentru că am fost membru în Consiliul de Administrare. Obiectivele Asociației le cunosc foarte bine și vrem să facem niște pași mai îndrăzneți în ceea ce privește dezvoltarea sectorului. Ne-am convins că nu putem avea miză mare pe autoritățile din țara noastră, de aceea începem să le ocolim și cătăm suport atât financiar, cât și internațional în afara țării. Drept exemplu, Asociația Producătorilor Agricoli Europeni Copa-Cogeca, unde ni s-a propus să devenim membri de excepție”, a declarat Alexandr Brânză.

Alexandr Brânză este printre cei care au stat la baza fondării Asociației Forța Fermierilor. Este un producător agricol din raionul Ungheni care gestionează o suprafață de 350 de hectare. Pe suprafața dată produce culturi multianuale, culturi de câmp și culturi energetice.

Asociația Forța Fermierilor a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice la 12 aprilie 2022. Această este formată din 394 de întreprinderi, care prelucrează aproximativ 145.000 de hectare. Totodată, alte 85 de întreprinderi au depus cereri de aderare.

In this article