Fondatorul unei companii de construcții, condamnat pentru dare de mită

Fondatorul unei companii de construcție și intermediarul care transmis mita au fost condamnați în prima instanță la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit Procuraturii Anticoruoție, cei doi...

Fondatorul unei companii de construcție și intermediarul care transmis mita au fost condamnați în prima instanță la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit Procuraturii Anticoruoție, cei doi condamnați urmează să achite și o amendă în valoare de 100.000 de lei, iar fondatorul companii de construcții urma să dea în folosință un bloc cu locuințe sociale în orașul Ialoveni.

Pentru a ascunde abaterile de la regimul arhitectural-urbanistic și regimul tehnic, agentul economic a încercat să-l mituiască pe inspectorul din cadrul Direcției supraveghere de stat.

În schimbul sumei de 4.500 de euro, transmisă print-o persoană intermediară, acesta urma să elibereze  actul de inspectare privind evaluarea riscurilor de incendiu a blocului locativ, fără a indica neconformitățile stabilite.

În consecință, ambele persoane implicate în corupție – fondatorul companiei de construcție și mijlocitorul au compărut pe banca acuzaților, fiind găsiți vinovați de corupție activă.

Procuratura Anticorupție precizează că inculpații și-au recunoscut vina și la cererea lor, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Totodată, a fost menținut sechestrul pe ½ din bunurile ce aparțin condamnaților în valoare de peste un milion lei, în vederea garantării executării pedepsei aplicate sub formă de amendă.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

In this article