FMI va decide în septembrie 2020, dacă va semna un nou program de asistență pentru Republica Moldova

În septembrie 2020, Fondul Monetar Internațional va decide asupra unui nou program de asistență pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, după o discuție...

În septembrie 2020, Fondul Monetar Internațional va decide asupra unui nou program de asistență pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, după o discuție purtată cu șeful misiunii de monitorizare a FMI în Moldova, Ruben Atoyan și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră̆, Volodymyr Tulin.

„Am discutat despre cele mai importante probleme social-economice din țara noastră, finalizarea reformei sectorului financiar și bancar, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, politica bugetar-fiscală, politica energetică, combaterea corupției și consolidarea statului de drept. De asemenea, am examinat perspectivele de elaborare și semnare a unui nou Program de cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar International pentru următorii ani, în valoare de 550 milioane dolari SUA. Astfel, este preconizată o ședință a Consiliului Directorilor FMI deja în luna septembrie curent”, a precizat președintele.

Misiunea FMI a desfășurat deja primele consultații în format online cu Guvernul și Banca Națională a Moldovei. Părțile au convenit să organizeze o nouă rundă de negocieri după încheierea misiunii în luna iulie.

In this article