Flashmob în fața Ambasadei SUA din Chișinău

Un flashmob a avut loc în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chișinău, în legătură cu vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Acțiunea a fost...

Un flashmob a avut loc în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chișinău, în legătură cu vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Acțiunea a fost organizată de reprezentanții Partidului „Renaștere”.

Tinerii au scandat „Blinken go home” (n.r. Blinken pleacă acasă) și „Руки прочь от Молдовы” (n.r. Luați mâinile de pe Moldova).

„În legătură cu acest eveniment, tineri activiști s-au adunat la Ambasada SUA pentru a protesta împotriva acțiunilor Americii și ale NATO care vizează destabilizarea situației din țara noastră. Moldova este o țară neutră, dedicată diplomației și soluționării pașnice a conflictelor. Cu toate acestea, recent au fost în mod repetat furnizate arme Moldovei și au fost efectuate exerciții cu blocul militar NATO, ceea ce provoacă îngrijorare serioasă”, a scris deputatul Alexandr Nesterovschi pe o rețea de socializare.

Acesta a adăugat că „blocul „Victoria” și partidul „Renaștere” sunt împotriva războiului, împotriva NATO și împotriva vizitei reprezentanților americani la autoritățile actuale”. 

Totodată, mai mulți oameni s-au adunat la periferia Capitalei tot pentru a protesta împotriva vizitei secretarului de stat al SUA. Simpatizanții „Șor” ar fi blocat strada, ceea ce a dus la un conflict cu poliția, iar organizatorii acțiunii au fost duși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare.

De menționat că președinta Maia Sandu va avea astăzi, 29 mai, o întrevedere cu secretarul de stat american, Antony Blinken, care efectuează o vizită la Chișinău. Oficialii vor discuta despre sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea țării noastre: dezvoltarea economică, consolidarea securității energetice, implementarea reformelor democratice și progresul în parcursul european.

Sursa

In this article