FLASH! Moldova cumpără 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID

400 de mii de doze de vaccin anti-COVID vor fi cumpărate de către autorități în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății., după ședința...

400 de mii de doze de vaccin anti-COVID vor fi cumpărate de către autorități în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății., după ședința Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, în cadrul căreia a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), producătorilor de vaccin.

Astfel, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

CAPCS continuă negocierile directe, exclusiv cu producătorii de vaccin împotriva COVID-19, pentru asigurarea țării cu doze de vaccin în contextul implementării Planului național de imunizare împotriva COVID-19.

In this article