Fetița de doi ani care a căzut de la etajul opt a murit la spital

Fetița de doi ani care acum zece zile a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală a murit pe patul de spital noaptea trecută. Copilul...

Fetița de doi ani care acum zece zile a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală a murit pe patul de spital noaptea trecută.

Copilul a fost internat în stare gravă în Secția reanimare la Institutul Mamei și Copilului. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, a precizat că, de la internare și până în prezent, pacienta s-a aflat în comă.

„Medicii de la Institutul Mamei și Copilului au făcut tot posibilul, însă din păcate pacienta nu a putut fi salvată”.

Atunci când s-a produs cazul, oamenii legii precizau că geamul apartamentului era deschis, iar fetița, urcând pe pervaz și sprijinindu-se de plasă, a căzut în gol.

Părinți sunt îndemnați să manifeste prudență sporită la geamuri, mai ales dacă sunt lăsate deschise. Accesul copiilor la ferestre trebuie restricționat, iar pentru a bloca geamurile este recomandată instalarea dispozitivelor speciale. De asemenea, adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos.

In this article