Fermierii au ieșit cu tehnica agricolă la protest

Fermierii au ieșit astăzi din nou la protest, după ce întrevederea dintre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare cu agricultorii, planificată pentru ziua de joi a fost amânată pe...

Fermierii au ieșit astăzi din nou la protest, după ce întrevederea dintre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare cu agricultorii, planificată pentru ziua de joi a fost amânată pe vineri. Mai multe unități de tehnică agricolă staționează în apropiere sau pe șoșelele naționale, iar drumul spre vama Leușeni a fost deja blocat.

Fermierii au anunțat că inițial că vor rămâne pe poziții cu tehnica agricolă, însă după amânarea discuțiilor de la ministerul Agriculturii, liderii agricultorilor protestatari au anunțat pentru astăzi declanșarea „unui protest masiv”.

Fermierii sunt nemulțumiți de propunerea Guvernului – creditul agricol de urgență, în valoare de 500.000 de lei. Ei vor ca acesta să fie de cel puțin un milion de lei și au alte câteva revendicări, între care distribuirea motorinei donate din România.

Agricultorii protestează începând cu 7 februarie pe mai multe trasee naționale, spunând că, din cauza secetei și a prețurilor mici la cerealele de export, nu-și pot restitui creditele la bănci, nu pot plăti penalitățile și nu au bani pentru a începe lucrările de primăvară.

In this article