Femeie condamnată la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 15 iulie 2022, o femeie în vârstă de 48 de ani, originară dintr-un oraș din regiunea Transnistreană, a fost condamnată pentru...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 15 iulie 2022, o femeie în vârstă de 48 de ani, originară dintr-un oraș din regiunea Transnistreană, a fost condamnată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, (art.27,145 alin. (1) din Codul penal) fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei.
Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au demonstrat vinovăția femeii în săvârșirea infracțiunii incriminate.
Mai exact, femeia este acuzată că, în noaptea de 26 decembrie 2017, în timp ce se afla la domiciliul victimei din sectorul Ciocana al capitalei, între aceștia a apărut un conflict spontan, cauzat de consumul de alcool, în cadrul căruia condamnata cu o deosebită cruzime, i-a aplicat victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 67 de ani multiple lovituri cu cuțitul în diferite regiuni ale corpului, cauzându-i leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea persoanei, ceea ce se califică ca vătămare corporală gravă.
Dat fiind faptul acordării asistenței medicale de urgență, victima nu a decedat, astfel din motive independente de voința făptuitorului, intenția nu a fost realizată până la capăt.
Precizăm că, în ianuarie 2018, inculpata a fost pusă sub învinuire în contumacie, fiind anunțată în căutare, din motivul eschivării acesteia de la urmărirea penală. Ulterior măsurilor întreprinse în martie 2022, aceasta a fost reținută și plasată în arest preventiv, după care în mai 2022, cauza penală a fost deferită justiției.
La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatei în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral cauzat în sumă de 100 000 lei pentru săvârșirea infracțiunii.
Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicat în privința inculpatei a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article