Federația Rusă expulzează un moldovean implicat în războiul din Ucraina

Judecătoria orașului Donețk, aflat sub controlul rus, a decis expulzarea unui bărbat originar din Republica Moldova, care a luptat alături de Federația Rusă în conflictul din Ucraina. Bărbatul...

Judecătoria orașului Donețk, aflat sub controlul rus, a decis expulzarea unui bărbat originar din Republica Moldova, care a luptat alături de Federația Rusă în conflictul din Ucraina. Bărbatul este acuzat de încălcarea unei decizii anterioare de expulzare și se confruntă cu o amendă de până la 5.000 de ruble (aproximativ 1.000 de lei), conform Codului Administrativ al Federației Ruse.

Conform surselor, bărbatul a fost membru al Corpului Voluntar de Asalt, în cadrul detașamentului „Scyth”, și a fost reținut la un punct de control între Lugansk și regiunea Rostov pe 12 septembrie, după ce nu a reușit să-și prelungească șederea în Rusia.

Reprezentanții Corpului Voluntar de Asalt susțin că bărbatul s-a deplasat în afara zonei de luptă pentru a-și renegocia contractul. După returnarea în Republica Moldova, el riscă o condamnare pentru mercenariat, o infracțiune gravă conform Codului Penal moldovean, care prevede pedepse cu închisoarea de la 5 la 10 ani pentru participarea cetățenilor moldoveni în conflicte armate ca mercenari.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article