Fără telefoane la lecții: Chicu anunță când ar putea să intre în vigoare

Prim-ministrul, Ion Chicu, anunță o nouă schimbare în domeniul educației din Republica Moldova. Noua măsură se referă la interzicerea telefoanelor mobile în școli, măsură care ar putea să...

Prim-ministrul, Ion Chicu, anunță o nouă schimbare în domeniul educației din Republica Moldova. Noua măsură se referă la interzicerea telefoanelor mobile în școli, măsură care ar putea să intre în vigoare la 1 septembrie 2020.

 Copiii nu vor avea dreptul să se folosească de dispozitive în timpul lecțiilor.

„Cer ca de la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare”, a declarat Chicu.

Totodată, el a mai anunțat că, în 2020, suma destinată educației a crescut cu aproximativ 1 miliard de lei.

„E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor. Practica învățământului dual trebuie susținută și construite parteneriate cu antreprenorii”, a mai precizat premierul.

În cadrul ședinței Colegiului lărgit al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prim-ministrul s-a referit și la deficitul de manuale în școli și inofensivitatea acestora, la calitatea educației în instituțiile de învățământ superior, la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare și intenția Guvernului de a susține infrastructura Centrelor de tineret.

In this article