Falus desenat pe cer de un pilot: e lung de 24 de km

Un pilot al companiei Lufthansa a desenat pe cer, săptămâna trecută, o traiectorie de zbor în formă de penis, după ce a fost deviat de pe aeroportul Catania din...

Un pilot al companiei Lufthansa a desenat pe cer, săptămâna trecută, o traiectorie de zbor în formă de penis, după ce a fost deviat de pe aeroportul Catania din Sicilia, informează Euronews. Oficialii au susținut că a fost un accident, spunând că avionul a încercat să aterizeze de două ori, dar a fost deviată din cauza vântului puternic.

 

Desenul, lung de 24 de kilometri, a fost observat de fanii amuzați ai aviației pe FlightRadar24.

Aeronava a plecat din Frankfurt, în Germania, la ora 13.45, pe 28 iulie, și se pare că a încercat să aterizeze pe Catania de două ori înainte ca traseul său să fie deviat.

A avut nevoie de puțin peste 16 minute pentru a se roti în cerc pe cer în largul coastei de est a Siciliei – o manevră care a creat forma de penis – înainte de a reveni la traiectoria inițială de zbor și de a continua spre Malta.

Presa locală italiană a susținut că pilotul nemulțumit a desenat traiectoria zborului în semn de protest față de deviere, dar oficialii au declarat că nu a fost intenționat.

Aceștia susțin că forma a fost creată accidental după ce zborul LH306 a efectuat manevrele de îndepărtare de insulă.

De ce a fost deviat zborul?

Numeroase zboruri au fost anulate, întârziate sau deviate din Catania în ultimele săptămâni, după ce un incendiu a închis un terminal al aeroportului.

SAC, compania care administrează aeroportul, a fost criticată pentru reacția sa lentă și comunicarea deficitară cu companiile aeriene. Aceștia au declarat că o schimbare bruscă a vântului a fost responsabilă pentru această deviere.

“Alte avioane au încercat și ele să aterizeze o primă dată, dar nu au reușit, așa că au fost nevoite să ocolească și apoi au reușit să o facă”, a declarat SAC pentru ziarul italian La Repubblica.

Lufthansa a declarat pentru ziarul Corriere della Sera că forfecarea vântului a făcut ca “să nu fie posibilă aterizarea în siguranță în Catania”.

“Din acest motiv, pilotul a trebuit să rămână în poziție de așteptare înainte de a încerca din nou să aterizeze, ceea ce nu a reușit”.

content-image

In this article