Extrădat din Olanda, după ce a transportat o tânără în Atena, pentru trafic sexual

Ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI, în comun cu procurorii PCCOCS anunță extrădarea din Olanda a unui cetățean al României, după ce ar fi traficat...

Ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI, în comun cu procurorii PCCOCS anunță extrădarea din Olanda a unui cetățean al României, după ce ar fi traficat în scop sexual o tânără din Nisporeni în Grecia, în 2012.

Acesta a fost anunțat în căutare în 2017 de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI, la solicitarea PCCOCS, atunci când procuratura specializată a preluat în gestiune dosarul. Extrădarea a avut loc prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională a IGP, pentru ca ulterior să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 34 de ani a recrutat-o pe tânără atunci când aceasta avea vârsta de 18 ani. Așa cum nici victima, nici soțul acesteia nu aveau venituri suficiente care să-și ofere un trai decent, învinuitul îi promisese că urma să lucreze în calitate de chelneriță, în Atena, cu un salariu atractiv.

Totuși, sosită în Grecia, tinerei i-au fost confiscate actele și a fost pusă în fața faptului că ar fi urmat să presteze servicii sexuale. Așa cum soțul bănuia că învinuitul pe care-l cunoștea ar putea să nu-și îndeplinească promisiunea, atunci când nu a mai putut interacționa cu ea, l-a contactat și a insistat ca aceasta să revină acasă.

Prin urmare, la șapte zile de la sosirea ei în țara străină, învinuitul i-a cumpărat bilet spre Moldova, iar soțul l-a denunțat autorităților. Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, alți doi cetățeni români pe lângă cel extrădat acum, au fost anunțați în căutare, în același dosar.

Investigațiile continuă, timp în care învinuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article