Explozie uriașă la o hidrocentrală din Italia

Trei oameni au murit, alți cinci sunt răniți și patru au fost dați dispăruți în urme unei explozii survenite marţi la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare...

Trei oameni au murit, alți cinci sunt răniți și patru au fost dați dispăruți în urme unei explozii survenite marţi la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea oraşului italian Bologna, relatează presa italiană.

Explozia, urmată de incendiu a devastat etajul al optulea al hidrocentralei, aflat la 40 de metri sub pământ. Aici se aflau în acel moment cel puțin 12 tehnicieni, toți din companii externe, care lucrau la implementarea ajustărilor la centrală.

Trei persoane au murit pe loc, iar cadavrele lor au fost identificate. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, născut în România (Pavel Petronel Tănase), și de doi italieni, de 73 și 36 de ani.

40 de pompieri au intervenit cu dificultate din cauza fumului dens, coborând cu butelii de oxigen pentru a-i căuta și reuși să îi salveze pe cei dispăruți. Încăperile afectate de explozie au fost inundate de apă.

La fața locului au venit și 3 elicoptere de intervenție, iar localnicii au mărturisit că aerul a devenit irespirabil. Autoritățile au dat asigurări că digul din apropriere nu a fost afectat și nu reprezintă un pericol. Salvatorii încă îi mai caută pe cei dispăruți.

„Accidentul s-a produs sub nivelul apei, ne-am chinuit să intrăm în incintă. Multe aspecte ale dinamicii trebuie clarificate”, au transmis pompierii.

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 şi este gestionată de compania Enel.

 

 

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article