Explozie puternică la o uzină militară din apropierea Moscovei: Cel puțin 16 răniți

Cel puțin 16 persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice produse la o uzină militară care produce în special special binocluri și lunete optice pentru armată...

Cel puțin 16 persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice produse la o uzină militară care produce în special special binocluri și lunete optice pentru armată din orașul Sergiev Posad, aflat la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Moscova, conform Reuters și The Moscow Times.

Deflagrația ar fi avut loc într-un depozit în care se aflau echipamente explozive, iar autoritățile evacuau uzina, scrie agenția rusă de stat TASS, transmite breakingnews.md, cu referire la hotnews.ro.

În imagini publicate pe rețelele de socializare se observă o coloană uriașă de fum și clădiri înalte cu ferestrele sparte.

Cauza exploziei ar fi „încălcări ale fluxului de lucru”, contrar unor informații despre o posibilă lovitură cu drone, potrivit serviciilor de urgență citate de RIA Novosti.

Uzina optico-mecanică Zagorsk, „ZOMZ”, produce dispozitive de vedere pe timp de noapte pentru armata rusă, fiind parte a companiei de apărare Rostec.

In this article