Explodau bancomate și furau banii: 6 moldoveni, reținuți în Estonia

Mai mulți moldoveni au fost reținuți pentru că explodau bancomate în Estonia. În primul caz, doi indivizi au explodat bancomatul din fața unui magazin, au încărcat banii în...

Mai mulți moldoveni au fost reținuți pentru că explodau bancomate în Estonia. În primul caz, doi indivizi au explodat bancomatul din fața unui magazin, au încărcat banii în mașină și s-au pornit în Letonia, doar că pe drum au lovit o căprioară și și-au stricat mașina.

Astfel, poliția a reușit să-i ajungă din urmă și să-i rețină. Într-un alt caz este implicat un moldovean și un bulgar. Aceștia la fel au explodat un bancomat și au reușit să obțină 10.000 de euro. Bănuiții au fost anunțați în căutare internațională, iar în noiembrie 2020 au fost reținuți în Ucraina.

În al treilea caz, trei moldoveni au urcat cu o scară într-un oficiu, au furat un safeu și duși au fost. Ca să nu fie prinși, ei au pus pe șosea mai multe scânduri cu ținte, astfel, angajații firmei de pază nu au putut ajunge la timp atunci când s-a declanșat alarma. Doar că după câteva luni, aceștia au fost reținuți după comiterea unui furt dintr-un magazin.

Presa din Estonia mai scrie că astfel de cazuri au loc în majoritatea țărilor europene. În Germania, de exemplu, zilnic este explodat cel puțin un bancomat.

Acum, toți moldovenii implicați urmează să fie trași la răspundere conform legii din Estonia.

In this article