Expertul în epidemiologie de la OMS spune că oamenii nu au imunitate la COVID-19 și explică ce înseamnă asta

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, expertul în epidemiologie Stela Gheorghiță, dezminte miturile despre persoane, care ar avea imunitate la COVID-19. Potrivit specialistului, nicio persoană nu este...

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, expertul în epidemiologie Stela Gheorghiță, dezminte miturile despre persoane, care ar avea imunitate la COVID-19. Potrivit specialistului, nicio persoană nu este imună la acest virus. Declarațiile au fost făcute, în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Breaking News.

„Noi, cetățenii, nu avem imunitate la acest virus. Ce înseamnă asta: virusul, când nimerește în organismul nostru se multiplică și perioada de la pătrunderea virusului în organism, până la apariția semnelor clinice de boală, adică perioada de incubație, este de 14 zile”, a spus Gheorghiță.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a reiterat că este important ca în aceste 14 zile să fie respectate regulile impuse de medici. Oamenii trebuie să păstreze distanța socială, să se stea acasă, cât mai des să fie spălate mâinile. De asemenea, este necesar să fie măsurată temperatura de trei ori pe zi.

In this article