Expert unionist: Nemții promovează prin Maia Sandu federalizarea Republicii Moldova și nu doresc o Românie puternică

Unionistul Gheorghe Costandachi susține că dacă Maia Sandu va deveni președinte, aceasta va implementa proiectul de federalizare a Republicii Moldova. Într-o postare pe Facebook, Costandachi a adus și...

Unionistul Gheorghe Costandachi susține că dacă Maia Sandu va deveni președinte, aceasta va implementa proiectul de federalizare a Republicii Moldova. Într-o postare pe Facebook, Costandachi a adus și câte argumente în acest sens.

„Este necesar de a avea discernământ, pentru a deosebi procesele. De cel puțin 6 luni se răcnește – strigă că alegerile vor fi fraudate. Au fost sau nu fraudate? Deci, riscul era prea mare așa, încât artificial această ființă a făcut ca unioniștii să renunțe la preferințe lor sincere. Aceasta este o tactică bine planificată de către experții din occident, până în cele mai mici detalii, pe bani mari. Scopul este același, Dodon să fie înlocuit, Republica Moldova să rămână ca stat, curentul unionist dispersat și uitat încet, reîntregirea Republicii Moldova cu PMR prin federalizare după proiectul lui Merkell-Putin, Republica Moldova ulterior un fel de vasal nu știu a cui și cu ce atribuții, în loc să se unească cu țara-mamă și să se realizeze în UE”, scrie unionistul.

Totodată, Costandachi susține că Moldova niciodată nu va deveni membră a UE.

“Asta e prognoza cea mai realistică, și care va fi implementată de oamenii lui Merkell în Republica Moldova, care de fapt nu iubesc România și nu doresc o Românie puternică”, a conchis expertul.

In this article