Expert, despre prioritățile unui președinte-catastrofă: Cheamă cetățenii la anticipate riscând să provoace catastrofă sanitară

În cele trei luni de mandat ale președintelui Maia Sandu, numărul persoanelor, care s-au infectat de COVID-19 a crescut cu 60 la sută. Astfel, șefa statului poate fi...

În cele trei luni de mandat ale președintelui Maia Sandu, numărul persoanelor, care s-au infectat de COVID-19 a crescut cu 60 la sută. Astfel, șefa statului poate fi numi, pe drept, un președinte-catastrofă. Opinia a fost expusă de către analistul politic, Ian Lisnevschi, într-o analiză publicată pe Politics.md.

“Președintele catastrofă sanitară, uitând de pandemia și de momentul în care la începutul pandemiei Maia Sandu nici nu ieșea din casă ajutând cetățenii prin postări pe Facebook, astăzi Președintele cheamă cetățenii la alegeri anticipate riscând să provoace catastrofă sanitară: în trei luni de zile numărul infectaților cu COVID a crescut cu 60% sau cu 86 de mii (până la peste 227 de mii), iar numărul deceselor – cu 67% sau cu aproape  2000 (până la 4 869). Maia Sandu promitea o gestionare rapidă și eficientă a pandemiei. Ca rezultat, 87% din cetățeni consideră că țara noastră este afectată în mare și foarte mare măsură de criza pandemică, iar 72% consideră că autoritățile sunt depășite de situație și nu reușesc să managerieze corect situația. Datorită politizării situației pandemice, peste 40% nu au încredere în niciun vaccin și 52% se opun măsurii de carantină”, scrie Lisnevschi.

În consecință, spune expertul, Maia Sandu a generat un efect de domino asupra PAS. Astfel, ratingul președintelui a înregistrat o scădere bruscă de 14%, iar popularitatea PAS s-a redus cu 12%.

In this article