Exit-Poll realizat de ”Intellect Group și ”SPERO”: Va cuprinde 100 de secții de votare în 77 de localități

Compania ”Intellect Group” și asociația ”SPERO” au oferit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii despre elaborarea exit-poll-ului. Potrivit acestora, cercetarea sociologică va fi efectuată...

Compania ”Intellect Group” și asociația ”SPERO” au oferit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii despre elaborarea exit-poll-ului. Potrivit acestora, cercetarea sociologică va fi efectuată pe baza unui eșantion reprezentativ pe întreg teritoriul Republicii Moldova, care va cuprinde 100 de secții de votare în 77 de localități.

„Pentru efectuarea sondajului sunt implicați și acreditați 150 de operatori, iar numărul total de persoane implicate în muncă depășește 200 de persoane. La fel sunt acreditați observatori din: SUA, Franța, Italia, Federația Rusă, Germania, Austria, Marea Britania etc. Cu unii din ei vom avea legătură directă online pe parcursul zilei votării pentru a afla situația din străinătate.Vreau să atrag atenția că exit-poll-ul va fi efectuat doar pe teritoriul Republicii Moldova, deoarece votul în străinătate nu este reprezentativ pentru întreaga diasporă moldovenească din cauza faptului că secțiile de votare sunt deschise proporțional, iar datele oficiale despre cetățenii aflați peste hotare au o marjă de eroare mare și nu există la moment posibilitate de a efectua eșantionare reprezentativă a diasporei. Votarea diasporei va fi modelată proporțional reieșind din turul I al alegerilor prezidențiale 2020”, a menționat Tatiana Semeniuc, managerul departamentului de sociologie al commpaniei ”Intellect Group”.

Directorul companiei de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi, a transmis la rândul său un mesaj cetățenilor.

„Îndemnăm cetățenii să nu refuze operatorii noștri, garantăm anonimatul și obiectivitatea datelor. De asemenea, mizăm foarte mult pe sprijinul ambilor candidați, al observatorilor, al societății civile, al mass-mediei, întrucât toți facem același lucru și ne străduim să oferim țării alegeri corecte, transparente și libere”.

Organizatorii au mai punctat că aceștia au întreprins toate măsurile necesare pentru a proteja cetățenii și operatorii de COVID-19 și i-au dotat cu: dezinfectante, măști de protecție, ecrane, mănuși etc.

Compania ”Intellect Group” a fost înregistrată în 2014 și are ca activitate de bază consultanță politică, cercetare-dezvoltare în științe sociale, politice, umaniste și activitate de studiere și de sondare a opiniei publice.

In this article