Exercițiu de imaginație: Ce ne-am face noi dacă n-ar exista actuala societate civilă în R. Moldova

Scandalul ONG-urilor din Moldova ia amploare. Tot mai mulți lideri de opinie critică activitatea societății civile de la Chișinău. Astfel, jurnalistul Nicolae Federiuc a scris o postare în...

Scandalul ONG-urilor din Moldova ia amploare. Tot mai mulți lideri de opinie critică activitatea societății civile de la Chișinău. Astfel, jurnalistul Nicolae Federiuc a scris o postare în care ironizează pe seama organizaților neguvernamentale din țara noastră.

“Am încercat să-mi imaginez pentru o clipă ce ne-am face noi dacă n-ar exista actuala societate civilă. Câtă jale și durere ar fi în țara asta năpăstuită! Cine ne-ar mai ajuta să progresăm, cine ne-ar mai deschide ochii? Câte sedii, hoteluri, campinguri ar rămâne pustii, câte cafele și fursecuri ar rămâne nebăute/nemâncate, câtă hârtie ar rămâne nefolosită, câte emisiuni ar rămâne fără invitați, câte bilete la avion ar rămâne nevândute, câte flashmoburi n-ar mai fi organizate pur și simplu, câte…, câte…, câte…!!! Eu cred că merită toți banii din lume!”, a scris Federiuc.

Amintim că recent fostul deputat PL, în prezent secretar de stat în Guvernul de la București Ana Guțu a declarat în presa română că ONG-urile din Republica Moldova care primesc finanțări inclusiv din partea unor instituții europene au făcut mai mult rău pentru țara noastră.

Totodată, deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a publicat o lucrare științifică de aproape 800 de pagini în care a descris activitatea unei rețele de ONG-uri și mass-media, finanțate din exterior, cu o imixtiune puternică în treburile interne ale țării.

In this article