Ex-președintele Igor Dodon va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă pentru ex-președintele Igor Dodon. Astfel, fostul șef de stat va mai sta încă 30 de zile în arest la...

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă pentru ex-președintele Igor Dodon.

Astfel, fostul șef de stat va mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

“Precizăm că magistrații la prelungirea mandatului de arest la domiciliu au menținut aceleași restricții din mandatul anterior, deși procurorii au solicitat aplicarea restricției prevăzute expres la art. 188 alin. (3) pct. 2) din Codul de procedură penală și anume limitarea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare.

Având în vedere că solicitarea procurorilor a fost respinsă de către judecătorul de instrucție, procurorii anticorupție urmează să conteste decizia instanței cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, comunică Procuratura.

Precizăm că Igor Dodon este cercetat pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie, îmbogățire ilicită și depășire a atribuțiilor de serviciu în dosarul Energocom.

In this article