Ex-candidatul PAS, Alexandru Catan, a mințit atunci când a declarat că dosarul contrabandei cu alcool a fost fabricat de regimul lui Plahotniuc

Ex-candidatul PAS, Alexandru Catan, a mințit atunci când a declarat că dosarul contrabandei cu alcool a fost fabricat de regimul lui Plahotniuc. Potrivit investigațiilor, perchezițiile în casa dar...

Ex-candidatul PAS, Alexandru Catan, a mințit atunci când a declarat că dosarul contrabandei cu alcool a fost fabricat de regimul lui Plahotniuc. Potrivit investigațiilor, perchezițiile în casa dar și în birourile lui Catan au fost efectuate în iunie 2019, atunci când la guvernare se afla Maia Sandu, iar ministerul de Interne era condus de Andrei Năstase.

În urma investigațiilor, poliția lui Năstase a depistat pe teritoriul întreprinderii de pe strada Industrială din Chișinău, acolo unde Catan ținea marfa, 2 cisterne cu alcool, 1 700 de litri de alcool etilic, 7 000 de litri de alcool distilat; 4000 de litri de soluție pentru curățarea parbrizelor. Toată această marfă nu avea acte de proveniență.

Mai mult, în casa lui Alexandru Catan oamenii legii au descoperit 3 000 de litri de alcool etilic contrafăcut, vin „Cahor” – 2 000 de litri, dar și bani – 5500 de euro, proveniența cărora de asemenea nu a putut fi justificată. În casa candidatului PAS s-au descoperit și documente contabile, carnet și o stampilă a companiei pe care o gestionează.

Tone de alcool contrafăcut a fost depistat și la un depozit din Căușeni, acolo ude Alexandru Catan și-a făcut o linie clandestină de producere a băuturilor alcoolice.

Pe teritoriul SRL „Grappe Aliance”, unde Catan este administrator, poliția a depistat 259 000 litri de alcool distilat, asta chiar dacă potrivit actelor, în stoc urmau să fie 388 000 litri de alcool distilat. Catan nu a putut explica diferența de 129 000 litri, care se echivalează la suma de peste 12 milioane de lei. Totodată, pe teritoriul întreprinderii s-au depistat și 14 tone de zahăr fără acte de proveniență.

În total, în urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate: alcool distilat de divin în cantitate de 280 000 litri; 1 700 litri de alcool etilic; băuturi alcoolice tari (divin) cu semne de falsificare în cantitate de 255 litri. Valoarea mărfurilor ridicate constituie aproape 15 milioane de lei.

În prezent, dosarul mai este în proces cercetare, asta chiar dacă ex-candidatul PAS susține că acesta a fost clasat din lipsă de probe.

In this article