Europa Liberă îl vrea pe Usatîi înapoi: Cum poți să abandonezi politica doar pentru că ai suferit un eşec?

Jurnaliștii de la Europa Liberă, instituția media finanțată de SUA, îi recomandă primarului de Bălți, Renato Usatîi, să nu plece din politica moldovenească. “Păi, dacă eşti un politician...

Jurnaliștii de la Europa Liberă, instituția media finanțată de SUA, îi recomandă primarului de Bălți, Renato Usatîi, să nu plece din politica moldovenească.

“Păi, dacă eşti un politician serios, care chiar vrea să primenească lumea din jur, cum poţi să abandonezi politica doar pentru că ai suferit un eşec? Păi, un politician serios e cel de cursă lungă, care are nişte idealuri şi care nu renunţă să lupte pentru ele în orice condiţii. Ai pierdut? Încearcă să învingi la alegerile următoare, nu? Cum e posibil să abandonezi politica? Sau poate ai fost pur şi simplu un conjuncturist?”, a scris unul dintre veteranii Europa Liberă, Iulian Ciocan, într-un editorial.

Amintim că imediat după alegerile parlamentare, Renato Usatîi a declarat că demisionează de la primăria Bălți și renunță la politică. Usatîi s-ar fi dezamăgit de faptul că oamenii din Bălți nu l-au susținut pe 11 iulie.

In this article