Etichetele produselor alimentare vor conține mai multe informații pentru consumatori

Etichetele produselor alimentare vor conține mai multe informații pentru consumatori. Coraportul pentru un proiect de modificare a legislației a fost aprobat, astăzi, la ședința Comisiei politică externă și...

Etichetele produselor alimentare vor conține mai multe informații pentru consumatori. Coraportul pentru un proiect de modificare a legislației a fost aprobat, astăzi, la ședința Comisiei politică externă și integrare europeană. Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, urmare a angajamentelor asumate de Republica Moldova în baza Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Astfel, etichetele produselor vor conține, în mod obligatoriu, informații despre prezența alergenilor, precum și despre prezența sau absența glutenului în alimente. Autorii inițiativei mai propun ca produsele din carne, carnea de pasăre, de porc, precum și ouăle de consum să fie etichetate cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

In this article