Escrocherie dirijată din Penitenciarul Cahul: O femeie de 33 de ani a rămas fără jumătate de milion de lei

O schemă de escrocherie condusă de un deținut din Penitenciarul Cahul a fost destructurată de oamenii legii. Individul de 27 ani a obținut de la o femeie de...

O schemă de escrocherie condusă de un deținut din Penitenciarul Cahul a fost destructurată de oamenii legii. Individul de 27 ani a obținut de la o femeie de 33 de ani, cu care vorbea pe rețelele de socializare, peste jumătate de milion de lei.

Potrivit Poliției, totul s-a întâmplat în perioada martie – septembrie 2021. Deținutul, condamnat la închisoare pentru infracțiuni de tâlhărie și omor, a purtat discuții cu victima pe rețelele de socializare și, dându-i de înțeles că au o relație serioasă, care va duce la căsnicie, și profitând de încrederea femeii, a obținut de la aceasta, prin transferuri bancare pe diferite conturi, peste 500 de mii de lei.

Schema a fost deconspirată după ce femeia a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 523 250 de lei. Banii au fost transferați pe conturile complicilor deținutului aflați la libertate.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, polițiștii au stabilit că deținutul ar fi acționat prin înțelegere prealabilă cu un alt deținut, cât și persoane aflate în libertate.

Recent, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în Penitenciarul nr. 5 Cahul și la domiciliile complicilor aflați la libertate, unde au depistat și ridicat telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte materiale importante pentru urmărirea penală.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru escrocherie comisă în proporții deosebit de mari.

Bărbatul riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

 

In this article