Escrocherie cu lemne de foc: Doi deținuți și o femeie, în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților doi deținuți și o femeie aflată la libertate, după ce aceștia au primit aproape...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților doi deținuți și o femeie aflată la libertate, după ce aceștia au primit aproape 100.000 de lei în avans pentru pretinse vânzări a lemnelor de foc.

Schema a fost implementată de cei trei membri ai grupului criminal în perioada octombrie 2021 – februarie 2022. Procurorii și polițiștii au investigat păgubirea a 30 de persoane din diferite regiuni ale țării.

„Datele dosarului penal relevă faptul că cei trei publicau anunțuri false pe internet privind comercializarea lemnelor de specii tari (salcâm, frasin, stejar), la un preț avantajos de 700-800 de lei pentru un metru cub, iar de la clienții care-i apelau pretindeau în avans diferite sume de bani cuprinse între 2.000-8.000 de lei. Ulterior, banii erau transferați pe conturile create în acest scop de învinuiți, după care aceștia erau însușiți de către membrii grupului criminal organizat.

Cei doi bărbați au vârste de 22 și 31 de ani, fiind deținuți în penitenciarele din Leova și Pruncul unde-și execută pedepsele pentru comiterea altor infracțiuni deosebit de grave. Femeia are vârsta de 52 de ani și este căsătorită cu unul din deținuți, din perioada anului 2021”, comunică Procuratura.

Potrivit legii, escrocheria comisă se pedepsește cu închisoare de la 4 la 8 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției.

În context, procuratura vine cu un îndemn în adresa cetățenilor, în preajma sezonului rece, să fie prudenți și vigilenți la anunțurile publicate pe platformele de internet privind comercializarea lemnelor de foc pentru a nu cădea pradă escrocilor.

In this article