Escrocherie bancară: Un bărbat a rămas fără 99.000 de lei pe card

Un bărbat din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, a rămas fără 99.000 de lei pe card, fiind supus unei escrocherii bancare. Informația a fost confirmată de Elena Băetrău, ofițer...

Un bărbat din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, a rămas fără 99.000 de lei pe card, fiind supus unei escrocherii bancare.

Informația a fost confirmată de Elena Băetrău, ofițer de presă de presă al Inspectorului de Poliție Criuleni.

Victima este un bărbat de 56 de ani, care a alertat Poliția la data de 29 martie 2023 și a comunicat că în jurul orei 13:00 a depistat lipsa a 99.000 lei de pe cardul bancar ce-i aparține.

Preliminar, s-a stabilit că tranzacțiile au fost făcute pentru unele achitări.

Poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.

În context, reprezentanții unei bănci din R. Moldova au venit cu un șir de recomandări în atenția persoanelor, pentru a nu deveni victimele escrocheriilor bancare.

„Atenție la escroci ce se prezintă drept reprezentanţii Băncii!

– Operatorii Moldindconbank NU apelează pentru a solicita datele confidențiale ale cardului sau parolele de unică folosinţă primite prin SMS!

– NU oferiți nimănui sub nici un pretext, parolele de unică de folosință, datele cardului sau alte informaţii confidenţiale!

– Fiți  vigilenți și tratați cu suspiciune orice apel prin care vi se solicită datele personale, chiar dacă nr. de telefon seamănă cu cel al băncii!

– Nu accesați link-uri necunoscute cu promoții deosebit de tentante şi nu completați datele bancare personale pe site-uri dubioase.

Menționăm că operatorii Moldindconbank nu vor solicita niciodată prin telefon, email, SMS sau prin intermediul reţelelor sociale (Viber, WhatsApp, Messenger ş.a.) transmiterea datelor cardului, a pozei acestuia şi alte informaţii personale.

Dacă totuși ați nimerit în astfel de situații și ați oferit datele personale, trebuie să blocaţi urgent cardul, utilizând serviciile online Web / Mobile banking sau să sunați la serviciul suport 022 548 940”, a transmis Moldinconbank.

In this article