Erdogan îşi suspendă campania electorală din cauza stării de sănătate

Președintele Recep Tayyip Erdogan și-a anulat toate activitățile programate miercuri după ce aseară s-a simțit rău în timpul unui interviu televizat, care a și fost întrerupt imediat. Erdogan...

Președintele Recep Tayyip Erdogan și-a anulat toate activitățile programate miercuri după ce aseară s-a simțit rău în timpul unui interviu televizat, care a și fost întrerupt imediat.

Erdogan şi-a suspendat campania electorală din cauza unor probleme de sănătate minore, transmit Reuters şi DPA. „Mă voi odihni astăzi acasă, aşa cum m-au sfătuit medicii”, a scris Erdogan pe Twitter. El avea prevăzute pentru miercuri discursuri în trei provincii din Anatolia centrală, transmite breakingnews.md cu referire la Digi24.ro.

Marţi seară, şeful statului turc a fost nevoit să scurteze un interviu pentru postul de televiziune Kanal 7 în timpul căruia a spus că se simte rău din cauza unor probleme gastrice. Postul de televiziune a tăiat emisia după ce Erdogan, când camera de filmat era închisă, nu a reuşit să răspundă unei întrebări legate de promisiunile sale electorale.

În microfon au putut fi auzite voci, însă camerele de filmat nu l-au arătat pe preşedintele turc. Nu a fost clar imediat cât de gravă era problema de sănătate a acestuia. Ulterior, el a revenit şi a încheiat interviul, spunând că o campanie electorală intensă a condus la unele probleme gastrice „serioase”.

Recep Tayyip Erdogan (69 de ani) îşi va relua joi campania electorală.

Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 14 mai sunt considerate cel mai dificil test pentru regimul Erdogan, la putere de 20 de ani, întrucât opoziţia unită încearcă să îl înlocuiască pe actualul preşedinte în contextul crizei economice grave şi al nemulţumirii populare cauzate de milioanele de refugiaţi ajunşi în Turcia.

In this article