Episcopii Markel și Nicodim l-au anunțat pe Igor Dodon că pe timp de criză, activitatea școlilor duminicale va fi sistată

În cadrul vizitei în zona de nord a țării, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu  Episcopul de Bălți și Fălești, Markel și Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim,...

În cadrul vizitei în zona de nord a țării, președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu  Episcopul de Bălți și Fălești, Markel și Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim, transmite Breaking News.

„Am discutat despre situația gravă în care s-a pomenit întreaga lume. Episcopii Markel și Nicodim au manifestat susținere deplină față de acțiunile întreprinse de autorități”, a anunțat președintele Igor Dodon.

Cei doi episcopi l-au anunțat pe șeful statului că liturghiile din zilele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre enoriași. Toate lăcașele de cult vor fi asigurate cu soluții dezinfectante necesare. Activitatea tuturor școlilor duminicale va fi sistată.

„Am exprimat recunoștință față de ierarhii Bisericii Ortodoxe pentru organizarea activității de voluntariat privind acordarea sprijinului pentru persoanele în etate și cele nevoiașe în această perioadă complicată. Mi-am exprimat speranța că pînă la Sfintele Paști, cu credință în suflet și acțiuni concrete, vom reuși să stopăm invazia acestei pandemii”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

 

In this article