Episcopia de Edineț și Briceni se conformează regulilor impuse de autorități: Slujbele vor fi fără enoriași

Episcopia de Edineț și Briceni a emis o circulară pentru enoriași. “În legătură cu situația critică epidemiologică din țara noastră, legată de răspândirea vertiginoasă a maladiei COVID-19, provocată...

Episcopia de Edineț și Briceni a emis o circulară pentru enoriași.

“În legătură cu situația critică epidemiologică din țara noastră, legată de răspândirea vertiginoasă a maladiei COVID-19, provocată de noul coronavirus, precum și în contextul noilor măsuri de prevenire a răspândirii acestei maladii aprobate de Comisia Situații Excepționale, vă aducem la cunoștință că serviciile divine de sâmbătă și duminică, dar și cele din perioada următoare, se vor oficia în mod obligatoriu fără prezența credincioșilor.

Slujitorii care au posibilitatea sunt încurajați să facă transmisiunea live a slujbei pe rețelele de socializare. În caz de urgentă necesitate, credincioșii vor fi împărtășiți la domiciliu. În contextul celor binecuvântate, îndemnăm slujitorii și enoriașii să manifeste înțelegere, fiind solidari în rugăciune și sprijin pentru aproapele!”, anunță instituția bisericească.

In this article