Emiratele Arabe, lovite de ploi torențiale la două săptămâni de la inundațiile record. Zboruri anulate în Dubai, mașini luate de ape

Emiratele Arabe Unite au fost lovite iar de ploi torențiale, la doar două săptămâni de la precipitațiile record care au surprins regiunea și au lăsat dezastru în urmă....

Emiratele Arabe Unite au fost lovite iar de ploi torențiale, la doar două săptămâni de la precipitațiile record care au surprins regiunea și au lăsat dezastru în urmă. Zborurile pe aeroportul din Dubai au fost anulate sau au avut întârzieri.

Angajații și studenții au primit recomandări să lucreze și să învețe de acasă, scrie CNN.

Furtuna vine la două săptămâni după ploile record care au dus la inundații devastatoare în mai multe regiuni, au blocat Dubaiul și au provocat cel puțin patru decese. Atunci, în inundații au murit 19 persoane în Oman, inclusiv 10 copii care erau într-un microbuz școlar luat de ape.

Imagini video din orașul de coastă din Emiratele Arabe Unite Ras Al-Khaimah, văzute de CNN au surprins palmieri aplecați în bătaia vântului puternic, în timp ce ploile abundente au inundat drumuri, iar fulgerele au luminat cerul.

Precipitațiile nu au fost la fel de abundente ca acum două săptămâni, iar locuitorii nu au mai fost luați prin surprindere ca data trecută.

Un jurnalist CNN în Dubai a văzut pe muncitori deschizând canale de scurgere pe străzi cu o zi înainte de ploile prognozate, iar oamenii au primit alerte pe telefon și au fost avertizați să stea acasă.

Autoritățile au dispus munca și școala online joi și vineri. Drumurile către zonele de vale predispuse la inundații au fost închise, în timp ce oamenilor li s-a cerut să stea departe de zonele deșertice și plaje.

Oamenii de știință au susținut că precipitațiile record care au lovit Emiratele Arabe Unite și Omanul în urmă cu două săptămâni au legătură cu schimbările climatice.

O echipă formată din 21 de oameni de știință și cercetători, în cadrul  inițiativei World Weather Attribution, a descoperit că schimbările climatice provoacă precipitații extreme în cele două țări cu 10 – 40% mai intense decât ar fi fost dacă nu era încălzirea globală.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article