Elveția a câștigat concursul Eurovision. Trofeul a fost obținut de un tânăr care nu poate decide dacă este bărbat sau femeie

Nemo a câștigat duminică Eurovision pentru Elveția cu piesa „The Code”, un cântec de propagandă homosexuală, în care interpretul cântă despre cum este să fii non-binar, adică nici...

Nemo a câștigat duminică Eurovision pentru Elveția cu piesa „The Code”, un cântec de propagandă homosexuală, în care interpretul cântă despre cum este să fii non-binar, adică nici bărbat, nici femeie.

„Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 25 de ani, care a obţinut 591 de puncte, oferind micuţei ţări alpine a treia coroană, potrivit as.com, citat de Pro TV România.

„„The Code” spune povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie”, a afirmat anterior Nemo. Aceasta este prima victorie a Elveţiei de la „Ne partez pas sans moi” interpretat de Celine Dion în 1988.

În noiembrie 2023, Nemo a ieșit în evidență ca fiind non-binar într-un interviu acordat presei elvețiene, unde a declarat că preferă să fie numit „they”/„ei” în limba engleză și să folosească prenumele în loc de pronume în limba germană.

Versurile se referă la drumul parcurs de Nemo descoperind că nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie. Cântărețul a vorbit anterior despre dorința de a sprijini alte persoane aflate într-o poziție similară și de a juca un rol de lider în cadrul comunității LGTBIQ+.

In this article