Elevii, părinții și profesorii din Chișinău se unesc pentru Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului

Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, în scopul creșterii gradului de conștientizare a acestei afecțiuni în întreaga lume. În acest sens, în...

Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, în scopul creșterii gradului de conștientizare a acestei afecțiuni în întreaga lume. În acest sens, în Chișinău va fi organizat azi un eveniment, sectorul Râșcani, mai ales că anul 2024 este declarat în Capitală drept anul egalității de șanse.

„Astăzi, de la ora 15:00 la 16:00, la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”, din strada Miron Costin, sectorul Râșcani, elevii Școlii Auxiliare Nr. 6, împreună cu părinții și profesorii, vor desfășura o Campanie de informare a locuitorilor capitalei despre copiii cu autism. Oricine se poate alătura evenimentului”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, 1 din 100 de copii suferă de autism. „Aceste persoane sunt parte a comunității noastre și necesită sprijinul nostru”, a mai adăugat edilul.

In this article