Elevii din Sankt Petersburg au fost îndemnați să studieze piesa cântărețului și propagandistului rus “Shaman”

Ziarul Fontanka relatează despre un incident petrecut într-o școală din cartierul Central. Un profesor de engleză le-a cerut elevilor să facă o prezentare despre cântărețul, care a devenit...

Ziarul Fontanka relatează despre un incident petrecut într-o școală din cartierul Central. Un profesor de engleză le-a cerut elevilor să facă o prezentare despre cântărețul, care a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai propagandei rusești în muzică.

“Doar despre creativitate, cenzură, poți despre lirică, poți despre patriotism”, a spus profesorul într-o discuție. După cum a aflat Fontanka, sarcina pentru școală a venit de la administrația raională centrală, unde în primăvară se pregătea un concurs patriotic.

Profesorii de limbi străine au fost sfătuiți să preia textele lui Șaman și să le traducă împreună cu copiii pentru a “încuraja patriotismul”.

Natalia Batyukova, metodist la Centrul de Informare și Metodologie al Districtului Central, a declarat reporterilor că aceasta a fost ideea ei. Judecând după rețelele de socializare, ea este o mare fană a cântăreței.

“Orice cântec ai lua, acolo există un personaj!”, a spus femeia cu o experiență pedagogică de 46 de ani.

Cu toate acestea, profesoara a declarat ulterior, în același chat, că nu a fost nevoie să facă această temă.

Reamintim că cântărețul SHAMAN, în vârstă de 30 de ani, a devenit popular după izbucnirea războiului. Interesant este faptul că el și-a lansat cel mai mare hit al său, “Встанем”, exact cu o zi înainte de discursul președintelui, Vladimir Putin, pe 24 februarie. Nu degeaba își spune SHAMAN, ceea ce, într-o interpretare, înseamnă “cel care știe ceea ce alții nu știu”.

In this article