Elevi și antrenori din Chișinău participă la Festivalul Tricolorului în Italia

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat astăzi că 55 de elevi și antrenori ai școlilor sportive municipale participă la Festivalul Tricolorului în orașul Reggio Emilia, Italia,...

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat astăzi că 55 de elevi și antrenori ai școlilor sportive municipale participă la Festivalul Tricolorului în orașul Reggio Emilia, Italia, în perioada 22 iulie – 01 august 2023.

“În cadrul evenimentului, sportivii vor participa la probe de volei, baschet, înot, taekwondo și tenis de masă,” a declarat Ceban. “Discipolii au fost selectați din școlile sportive subordonate Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Municipiului Chișinău.”

Festivalul Tricolorului, găzduit în orașul italian Reggio Emilia, oferă o platformă pentru competiții și demonstrații sportive, concursuri, spectacole, ateliere și alte evenimente culturale și educaționale. Evenimentul este organizat cu scopul de a sublinia importanța sportului ca instrument de dezvoltare, unire și interacțiune între diferite culturi.

Primarul Ceban a evidențiat că primăria municipiului Chișinău are ca obiectiv principal antrenarea tinerilor în practicarea exercițiului fizic, organizarea timpului liber, pregătirea sportivilor de performanță și crearea condițiilor favorabile pentru practicarea sportului și participarea la competițiile naționale și internaționale.

“Credem cu tărie în potențialul tinerilor noștri și suntem mândri că aceștia au ocazia de a participa la un eveniment internațional de anvergura Festivalului Tricolorului,” a adăugat primarul Ceban, subliniind angajamentul continuu al municipalității de a susține și promova tinerii sportivi.

In this article