Electoratul lui Dodon este mai mobilizat și se vede o prezență la vot mai bună în rândul acestuia, spune un analist politic român

„În continuare, în Republica Moldova, ritmul de votare e slab. Este aproape clar că diferența între Dodon și Maia Sandu va fi mare.” Declarațiile au fost făcute de...

„În continuare, în Republica Moldova, ritmul de votare e slab. Este aproape clar că diferența între Dodon și Maia Sandu va fi mare.” Declarațiile au fost făcute de către analistul politic român Cristian Hrițuc, care susțină că prezența finală la vot va fi în jur de 36%.

„În continuare, în Republica Moldova, ritmul de votare e slab. Probabil, vom avea prezența finală undeva în jurul cifrei 36%. La alegerile prezidențiale trecute, prezența finală a fost de 49.12%.

Datele demografice arată că electoratul lui Dodon este mai mobilizat și se vede o prezență la vot mai bună în rândul acestuia.

Este aproape clar că diferența între Dodon și Maia Sandu va fi mare. Președintele în funcție va avea un avantaj consistent la finalul zilei”, a scris analistul pe pagina sa de facebook.

Totodată, Hrițuc a menționat că dacă Renato Usatîi nu „rupe” destul din electoratul lui Dodon, s-ar putea să avem o surpriză mare diseară.

„Acum 4 ani, în primul tur, am stat cu toții cu inima la gură ca Dodon să nu câștige din primul tur. Așa vom sta și acum. Dodon a obținut atunci un scor de 47, 98% și Maia Sandu 38,71%. Din păcate nimic din ce se întâmplă acum nu ne poate face să fim optimiști”, a scris analistul.

In this article