Eficiența vaccinului Sputnik-V este de 97,6 %

Analiza ultimelor date în privința a 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută, asigurând astfel cea mai bună...

Analiza ultimelor date în privința a 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută, asigurând astfel cea mai bună protecție comparativ cu restul vaccinurilor din lume.

Eficiența vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de cetățeni ruși care au fost vaccinați, au anunța Centrul ”Gamalei” și Fondul pentru investiții directe din Rusia.

Într-o declarație comună este menționat că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“POTRIVIT DATELOR CU PRIVIRE LA VACCINAREA A 3,8 MILIOANE DE CETĂȚENI RUȘI VACCINAȚI DEPLIN, CU AMBELE COMPONENTE, ÎN PERIOADA 5 DECEMBRIE 2020 ȘI 31 MARTIE 2021, ÎN CADRUL PROGRAMULUI DE IMUNIZARE ÎN MASA A CETĂȚENILOR, MORBIDITATEA DIN A 35-A ZI DE LA PRIMA ADMINISTRARE A CONSTITUIT 0,027 LA SUTĂ”, ESTE PRECIZAT ÎN COMUNICAT.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“După cum arată analiza datelor îmbolnăvirii a aproximativ 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susținem cu încredere că ”Sputnik V” asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, dintre toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatele existente ale analizelor”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în 60 de țări cu o populație totală de aproximativ 3 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare ale statelor.

In this article