EDITORIAL// “New Europe” confirmă finanțarea secretă a Maiei Sandu și PAS cu 56 mln euro

Informația privind finanțarea secretă a Maiei Sandu și PAS de către anumite țări și organizații europene nu este o premieră. Șocul informativ e provocat de faptul că tot...

Informația privind finanțarea secretă a Maiei Sandu și PAS de către anumite țări și organizații europene nu este o premieră. Șocul informativ e provocat de faptul că tot ce se știa ori se presupunea în acest sens, a fost confirmat prin argumentele grele și autoritatea prestigioasei publicații “New Europe”.

Pentru a informa publicul cu privire la finanțarea ilegală a PAS,  jurnaliștii moldoveni recurgeau deseori la informații izolate despre legăturile evidente dintre PAS și anumite ONG locale, ce fac parte din elita sectorului neguvernamental moldovenesc. S-au adus nu o dată dovezi, că votul masiv al diasporei pentru Maia Sandu în alegerile prezidențiale se bazau pe o logistică bine pusă la punct și pe o organizare serios finanțată, de care erau în stare numai localnicii, reprezentanții aliaților politici ai Maiei Sandu în țările europene.

Nu în zadar unii pământeni de-ai noștri semnalau, că activiști PAS din rândurile emigrației moldovenești in Europa nu s-au sinchisit să-și procure imediat după alegerile din 2019 și 2020  apartamente scumpe în orașe mari din Italia, Germania și Marea Britanie.

Dacă înainte vreme politicieni erau consecința logică a propriilor biografii, acum politicienii, care se văd deja victorioși în noul parlament, sunt un produs pur  politico-financiar european. Dacă acesta e rezultatul luptei pentru independența Moldovei și prețul libertății personale, atunci opriți Planeta, vreau să cobor!

Autor:  Valeriu Reniţă

In this article