Edilul capitalei: O nouă Grădiniță deschisă în Chișinău

O nouă Grădiniță deschisă în Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de Grădinița nr. 3 din sectorul Buiucani, din strada Ion Pelivan, 36/1, își deschide larg...

O nouă Grădiniță deschisă în Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de Grădinița nr. 3 din sectorul Buiucani, din strada Ion Pelivan, 36/1, își deschide larg ușile pentru 150 de copii.

„Grădinița are o capacitate totală de 5 grupe. La această etapă Instituția de Educație Timpurie nr. 3 urmează să completeze locurile libere prin înscrierea și integrarea copiilor. La ziua de astăzi deja au început a frecventa Grădinița, 55 de copii.

Peste 17 milioane lei, Primăria Chișinău a alocat din bugetul municipal, pe parcursul ultimilor 3 ani, pentru lucrările de reparație și de amenajare, dotarea cu mobilier, inventar, utilaj, tehnică, amenajarea teritoriului.

Clădirea a fost închisă de peste 20 de ani. Este a treia Grădiniță pe care o deschide Primăria Chișinău în acest an în Capitală”, a declarat edilul.

În ultimii ani Primăria Chișinău a deschis 130 de grupe noi în grădinițe. La fel au fost deschise și școli. Prin cofinanțare, Primăria Chișinău a deschis noi școli și Grădinițe în suburbii, în cel mai scurt timp va fi deschisă o grădiniță noua la Sîngera și Brăila.

In this article