Edilul Capitalei cere autorităților centrale să vină cu o claritate în cazul achitării poliței medicale de moldovenii plecați în străinătate

Primarul General al capitalei, Ion Ceban, a venit cu o solicitare către autorităţile centrale, de a informa cetăţenii, inclusiv pe cei plecaţi peste hotare, despre condiţiile de achitare...

Primarul General al capitalei, Ion Ceban, a venit cu o solicitare către autorităţile centrale, de a informa cetăţenii, inclusiv pe cei plecaţi peste hotare, despre condiţiile de achitare a primei de asigurare medicală pentru anul 2024, întrucât foarte mulți oameni se adresează verbal și în scris la Primăria Chișinău, având neclarităţi la acest subiect.

Subiectul de fapt nu ţine de competența primăriilor, a precizat edilul capitalei.

,,În special, suntem contactați de cetățenii din diasporă, care sunt sunați de acasă pentru că le-au venit scrisori în care se cere să achite 1000 de lei pentru polița medicală până pe 31 martie, altfel, vor plăti suma integrală de 12 mii de lei.

Am rugat colegii să redirecționeze aceste mesaje la CNAM, deoarece ei sunt responsabilii care trebuie să le răspundă cetăţenilor. Cetățenii din diasporă sunt derutaţi și nu cunosc de ce le-au venit asemenea scrisori acasă, pentru prima dată, unde să se adreseze, unde să întrebe și unde să plătească și dacă să plătească sau nu prima de asigurare medicală.

Vreau să le transmit autorităților centrale să facă informeze cetăţenii în acest sens, deoarece subiectul nu ţine de competența primăriilor”, a punctat Primarul General.

In this article