Edilul Capitalei anunță lansarea bibliotecii digitale cu 4500 lecții video

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță despre lansarea, în luna aprilie, a Bibliotecii digitale pentru organizarea învățământului la distanță. Baza de date a acestei platforme va conține 4500 de...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță despre lansarea, în luna aprilie, a Bibliotecii digitale pentru organizarea învățământului la distanță. Baza de date a acestei platforme va conține 4500 de lecții video pentru toate treptele de școlaritate: primar, gimnazial și liceal. 

O echipă formată din profesori, actori și jurnaliști vor filma peste 4500 de lecții la toate disciplinele. Până astăzi, au fost pregătite 100 de lecții online. Fiecare lecție are câte 7-10 minute pentru elevii din clasele I-IV-a și câte 15 minute pentru elevii claselor V- XII-a.

Ideea Primăriei Chișinău a fost susținută și de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Primarul Capitalei a declarat că această platformă va fi de mare ajutor pentru pedagogi, elevi și părinți în organizarea procesului de predare online. Potrivit edilului șef, Biblioteca digitală va putea fi accesată nu doar de elevii din Chișinău dar și de cei din alte regiuni ale țării.

In this article