Economist despre Guvernul Sandu: Cel care strigă mai tare că, trebuie să accelerăm parcursul european, la modul practic nu a întreprins nimic

Guvernul Maia Sandu a implementat 0 (zero) condiționalități din Acordul de asistența macrofinanciară Republica Moldova – UE în valoare de 100 de milioane de euro, potrivit unei analize...

Guvernul Maia Sandu a implementat 0 (zero) condiționalități din Acordul de asistența macrofinanciară Republica Moldova – UE în valoare de 100 de milioane de euro, potrivit unei analize efectuate de expertul Gheorghe Costandachi.

Cercetarea, care analizează acțiunile a trei guverne: Pavel Filip, Maia Sandu și Ion Chicu, implicate în realizarea acestui acord, scoate în evidență concluzii impresionante și relevante. Acordul de asistența macrofinanciară a inclus 28 de acțiuni concrete.

Astfel, potrivit rezultatelor expertizei, în 17 luni de mandat, Guvernul Filip a implementat sau a luat parte la finalizarea a 22 de acțiuni. În schimb, Executivul condus de Maia Sandu nu a realizat nicio condiționalitate în cele 5 luni de mandat.

În același timp, Guvernul Ion Chicu a reușit să implementeze în doar 8 luni 12 acțiuni concrete prevăzute în Acordul de asistența macrofinanciară cu Uniunea Europeană.

”Știați că cel care striga și strigă mai tare că, trebuie să accelerăm parcursul european, de fapt, la modul practic nu a întreprins nimic, a reținut și a tras din timp în perioada guvernării sale, astfel frânând procesul de integrare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. (…) Ne amintim cu toții perioada în care dna M. Sandu și A. Năstase (fostul bloc ACUM), acuzau și provocau panică precum că Moldova nu va primi a doua și a treia tranșă dacă anume nu vor fi ei la guvernare. De ce am amintit despre aceasta? Deoarece are legătură directă cu rezultatele analizei”, scrie Costandachi pe pagina sa de Facebook.

In this article