Economist, către Maia Sandu: Cât mai puteți manipula, minți, intoxica, plânge, acuza poporul?

Zece întrebări pentru Maia Sandu au fost adresate de către expertul economic Gheorghe Costandachi. Într-o postare pe Facebook, economistul spune că, de fapt, are mai multe întrebări pentru...

Zece întrebări pentru Maia Sandu au fost adresate de către expertul economic Gheorghe Costandachi. Într-o postare pe Facebook, economistul spune că, de fapt, are mai multe întrebări pentru lidera PAS, dar s-a redus doar la 10.

“De fapt am 134, dar mă reduc la 10:

  1. De ce ați autorizat schema propusă de Leancă de a organiza furtul bancar?
  2. De ce ați autorizat dăruirea aeroportului unei grupări mafiote, ați permis taxa de 9 euro să fie scoasă din buzunarul cetățenilor săraci? Ați avut ceva de aici?
  3. De ce ați autorizat scoaterea din visteria statului și furtul a unui miliard de dolari, pentru a acoperi alt miliard de dolari care a fost furat de la BEM și încă 2 bănci?
  4. De ce ați încălcat propriile promisiuni de a selecta o echipă de experți onești pentru alegerile parlamentare din 2019, dar ați folosit metodele mizerabile de a vă înconjura cu oameni docili și de nimic, din cei care au fost implicați în scheme?
  5. De ce ați lăsat cetățenii în voia sorții în momentul cel mai greu, ați dat bir cu fugiții de la guvernare, când ați văzut că nu se primește și nu aveți capacități de administrare?
  6. De ce în perioada de 5 luni de guvernare nu ați întreprins absolut nimic, pentru ca statul să fie sos din ghearele oligarhice, așa cum ați promis?
  7. De ce în funcțiile cheie, venind la guvernare, după petrecerea concursurilor, erau lăsați tot oamenii vechi a lui Plahotniuc, și adăugați alții rude, neamuri, oameni care au luat parte la scheme de corupție, furtul miliardului?
  8. De ce venind la guvernare ați:

– majorat cotele impozitului pe venitul persoanelor fizice aplicabile la achitările în avans, de la 7 la sută la 12 la sută;

– majorat tarifele la energia electrică,

– majorat impozitarea creșterii de capital pentru persoane fizice de 2,5 ori;

– eliminat scutirile de TVA la mărfurile importate prin parteneriate public-privat;

– majorat cota TVA de la 10 la 20 % pentru HORECA

– majorat impozitarea cu 24 % a sumelor aferente tichetelor de masă

– diminuat valoarea neimpozabilă a coletelor primite de la cetățenii noștri de peste hotare de la 300 de euro la 200 euro;

  1. De ce ați încălcat atât de grosolan propriul angajament, dat, apropo, tot în fața cetățenilor, oficial și solemn, că nu veți face nici o coaliție cu nimeni?
  2. Cât mai puteți manipula, minți, intoxica, plânge, acuza poporul și pe toți, oare nu e timpul să vă priviți dintr-o parte și să vedeți răspunsul?”.
In this article